Kerkorganist
Marien Stouten is kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Haamstede. Incidenteel speelt hij in diverse gemeenten als gastorganist. Daarnaast verzorgt hij op verzoek het orgelspel tijdens rouw- en trouwdiensten.

Brouwershaven
In mei 2009 is Marien Stouten benoemd als organist van de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Brouwershaven. Deze 3-beukige hallenkerk is met ruim 82 meter lengte de grootste kerk van Schouwen-Duiveland. De orgelkas dateert uit 1557 en is gebouwd door Hendrik Niehoff. De frontpijpen van de hoofdwerkkas zijn voor een groot deel ook uit deze bouwtijd. Het binnenwerk is verloren gegaan. Dankzij een gift uit het Rampenfonds bouwden de gebroeders Van Vulpen te Utrecht in 1968 een nieuw instrument in het Hoofdwerk waarbij de kassen werden gerestaureerd. De gift uit het Rampenfonds was niet toereikend voor een nieuw Rugwerk, maar in 1980 kon dit alsnog in de oude kas worden gebouwd, eveneens door Van Vulpen. Dit instrument hoort tot de betere orgels uit de 'neobarok' en dankzij de uitstekende akoestiek klinkt het fantastisch. Marien bespeelt het orgel tijdens de erediensten die worden gehouden op zondagmorgen in de zomerperiode. Wegens het ontbreken van verwarming wordt er dienst gehouden vanaf Pinksteren tot september in deze historische kerk. Tevens organiseert hij de orgelconcertserie in Brouwershaven. Hiervoor worden organisten uit binnen- en buitenland gevraagd. Ook is er ruimte om jong talent een kans te geven om ervaring op te doen. Voor meer informatie: www.grotekerkbrouwershaven.nl

Zierikzee
In juli 2018 is Marien Stouten benoemd als organist van de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Deze 19e eeuwse zaalkerk is verbouwd tot concertzaal met moderne functionaliteiten en heeft een uitstekende gedeeltelijk regelbare concertzaalakoestiek. Het Kam & Van der Meulen-orgel uit 1848 heeft 34 registers en is een van de mooiste romantische orgels van Nederland. 

Orgelduo
Samen met Jan Peter Teeuw vormt Marien Stouten een orgelduo dat zich toelegt op het spelen van vierhandige orgelwerken en transcripties van orkestwerken. Zij geven concerten op kerk- en theaterorgels en maakten samen twee cd's.